Yunet
 

Društvo

Obeležen Svetski dan civilne zaštite

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 1. mart 2023. • 00:00 •

Obeležen Svetski dan civilne zaštite

Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu koja promoviše rad službi civilne zaštite širom sveta ukazuje na značaj njihove saradnje i potrebe solidarnosti u zajedničkoj borbi. 1. marta 1972. godine usvojen je statut ove organizacije kao okvir njenog delovanja, a u Generalnoj skupštini UN 1990. godine 1. mart je ustanovljen kao Svetski dan civilne zaštite.

Obeležavanjem Svetskog dana civilne zaštite, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije želi da utiče na podizanje nivoa svesti o značaju pripremljenosti građana i njihovom poznavanju bezbednosnih i zaštitnih mera u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko-tehnoloških i drugih nesreća i opasnosti. Povodom Svetskog dana civilne zaštite održana je i sednica opštinske jedinice Civilne zaštite Bačka Palanka

Civilna zaštita u Srbiji ponovo dobija na značaju i intenzivno se radi na njenom jačanju i vraćanju ugleda. Cilj je uspostavljanje pravovremenog i efikasnog odgovora društva na izazove i rizike, formiranjem operativnih snaga civilne zaštite koje se mogu dobro opremiti i obučiti za delovanje u vanrednim situacijama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena