Yunet
 

Društvo

Stan za 89,98 dinara

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 27. februar 2023. • 00:00 •

Stan za 89,98 dinara

Foto: Privatna Arhiva

– U Beogradu u životu nisam bila, ne znam ni gde je tačno, ni kakav je to stan što sam dobila. Gledam u televizor, vidim moje ime i ne verujem! Celu noć nismo spavali. Ali ima pravde, ceo život se mučim ko rob, prekopala sam sve njive u nadnici, red je bio da i nas sreća pogleda – kaže za Kurir Erža Matuš iz sela Tovariševo kod Bačke Palanke, koja je sinoć dobila trosoban stan u naselju „Petica“ u Novom Beogradu u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

Erža je za račun od 89,98 dinara izvukla vrednu nekretninu u prestonici.

– Za te pare je kupljen hleb i kesa. Muž Janko svako jutro porani oko pola sedam da kupi hleb ružu jer brzo nestane u prodavnici. A kasnije natenane ide da pazari ostalo. I tako za tu ružu dobismo stan – s osmehom veli Erža koja još ne zna šta će sa stanom, treba prvo da se opasulje.

Poslala je oko 150 računa.

– Bilo je pravo da i ja nešto dobijem. Ceo život se mučim ko pas, radim ko rob, a imam 69 godina. Iz ovog sela godinama nigde nisam ni izašla. Osim što sam još kao devojčica, a 14,5 godina vozom išla u Austriju. Tamo sam radila u tekstilnoj industriji. Tamo sam i muža upoznala, pa smo se vratili ovamo 1973. I on je iz ovog kraja, ali nismo se ranije znali. U Bačkoj Palanci, koja je 14 km od nas, bila sam kad sam krenula u Austriju. U Beogradu u životu nisam bila. Sve sam njive sto puta prekopala u nadnici. To vam je moj život.

Ovi vredni ljudi iz Tovariševa ove godine slaviće zlatnu svadbu.

Taman nam je ovaj stan poklon za 50 godina braka. Imala sam najpre veliku želju da imam decu. Fala Bogu imamo sina i ćerku. Pa onda da imam unučiće, i imam ih od ćerke. Sad imam i nešto vredno, dobila sam ovaj stan. I još samo sina da oženim, pa mogu mirne duše da umrem – kaže Erža, pa veli:

Nego, da vas pitam, hoću li ja da plaćam neki porez na ovo ili je sve to uračunato u poklon? Molim vas da mi proverite.

Proverili. Ništa ne plaća. Samo dolazi kod ministra Siniše Malog da potpiše ugovor i uzme ključeve.

– E, hvala vam. Sad mi je lakše. Živeli!

Izvor: Kurir.rs/J.S.S.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena