Yunet
 

Društvo

Poseta gimnazijalaca Gerontološkom centru

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 15. februar 2023. • 00:00 •

Poseta gimnazijalaca Gerontološkom centru

Bačkopalanakčki osnovci i srednjoškolci neguju dugogodišnju međugeneracijsku saradnju, kroz organizovane posete starima – korisnicima usluga Gerontološkog centra Bačka Palanka. Psiholog i profesor građanskog vaspitanja u bačkopalanačkoj Gimnaziji „20. oktobar“ Jasna Lukić, sa koleginicom profesorkom književnosti Mirjanom Vještica, dovela je predstavnike učenika Gimnazije u dvosatnu posetu ovoj Ustanovi.

Na praznik Dan Svetog Trifuna i Dan zaljubljenih , obišli su korisnike usluga Centra u njihovim sobama, podelili voće kao poklon, a vreme posete dalje proveli sa domaćinima, uz društvene igre, šah i domine, ili razgledajući ručne radove nastale u okviru radne terapije korisnika.

Mladost greje srca starih, stari mogu biti zanimljivi i dragi sagovornici. Zbog toga su ove posete stalne. Proleće je pred nama, lepo vreme i početak vegetacije, pa su gosti u Gerontološkom centru Bačka Palanka najavili i sledeći dolazak. Žele da donesu i posade neke nove biljke u dvorištu naše Ustanove. Ovde je trenutno 110 korisnika, koji željno čekaju posete, raduju se svakom gostu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena