Yunet
 

Društvo

Realizovana prva faza projekta „Pažljivkova smotra“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 13. februar 2023. • 00:00 •

Realizovana prva faza projekta „Pažljivkova smotra“

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka realizovao je prvu fazu projekta „Pažljivkova smotra“ u svim osnovnim školama na teritoriji opštine Bačka Palanka i vrtićima predškolske ustanove „Mladost“.

Testove poznavanja propisa o bezbednosti saobraćaja u okviru školske smotre projekta ”Pažljivkova smotra” 01. februara 2023. godine rešavala su deca predškolskog uzrasta, dok su učenici prvog razreda testove rešavali 02. februara 2023. godine, a učenici drugog razreda 03. februara 2023. godine.

Prema informacijama koje smo dobili od Dušana Tankosića, člana Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka i koordinatora projekta za opštinu Bačka Palanka, reč je o projektu koji je pokrenula Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u kojem je uzela učešće i opština Bačka Palanka.

„Sve osnovne škole na teritoriji opštine Bačka Palanka i vrtići predškolske ustanove „Mladost“ pokazali su interesovanje za učešće u projektu, a najveći značaj je u edukaciji i usvajanju pravila ponašanja u saobraćaju na deci prilagođen način kroz igru i animaciju. Nakon održavanja takmičenja u školama najbolji će učestvovati na opštinskom takmičenju, a zatim će se organizovati i viši nivoi takmičenja“, istakao je Tankosić, koji se ovom prilikom zahvalio na izuzetnoj saradnji svim direktorima osnovnih škola, direktoru PU „Mladost“, vaspitačicama, vaspitačima, učiteljicama i učiteljima koji su uzeli učešće u realizaciji prve faze projekta „Pažljivkova smotra“ i izrazio uverenje da će se dobra saradnja nastaviti i u narednom periodu, a sve sa ciljem upoznavanja dece sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, da se na taj način unapredi svest i njihovo ponašanje u saobraćaju i da se doprinese smanjenju rizika od mogućih povreda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad