Yunet
 

Društvo

Odluka Opštinskog veća: Cene u PU "Mladost" ostaju na prošlogodišnjem nivou

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 8. februar 2023. • 00:00 •

Odluka Opštinskog veća: Cene u PU

Na danas održanoj 136. sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka, kojom je predsedavao predsednik Opštinskog veća, Branislav Šušnica, razmatrano je 5 tačaka dnevnog reda.

Opštinsko veće utvrdilo je Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti, koji je upućen Skupštini opštine Bačka Palanka na dalje razmatranje i donošenje.

Članovi Veća doneli su Rešenje o utvrđivanju ekonomske cene boravka dece predškolskog uzrasta u Predškolskoj ustanovi „Mladost“ za period od 01. januara do 31. decembra ove godine. Ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja za celodnevni boravak u Predškolskoj ustanovi „Mladost“ utvrđuje se u iznosu od 24.800,00 dinara mesečno po detetu. Roditelji plaćaju 20%, što iznosi 4. 960,00 dinara mesečno. Učešće roditelja za boravak u trajanju od četiri sata je 1.805,00 dinara mesečno po detetu. Celodnevni boravak u okviru programa pripreme za školu iznosi 4.535,00 mesečno po detetu, a za poludnevni boravak u okviru programa pripreme za školu utvrđen je iznos u visini užine od 40,00 dinara po danu. Dnevna ekonomska cena po detetu utvrđuje se deljenjem mesečne ekonomske cene po detetu sa brojem radnih dana u mesecu.

Na današnjoj sednici između ostalog, utvrđen je Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan Gerontološkog centra Bačka Palanka za 2023. godinu, koji je upućen Skupštini opštine Bačka Palanka na dalje razmatranje i donošenje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena