Yunet
 

Društvo

Održana 134. sednica Opštinskog veća

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 25. januar 2023. • 00:00 •

Održana 134. sednica Opštinskog veća

Na dnevnom redu 134. sednice opštinskog veća opštine Bačka Palanka našlo se 11. tačaka. Članovi Veća utvrdili su predlog Odluke o određivanju pravaca pružanja državnih puteva prvog i drugog reda kroz naseljena meta na teritoriji opštine, a doneli su i zaključak o sprovođenju postupka i utvrđivanju programa javne rasprave o Nacrtu odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije Bačka Palanka. Javna rasprava o izmenama i dopunama Plana biće održana u periodu od 1. do 21. februara ove godine, a zaključci sa rasprave biće objavljeni na sajtu opštine.

Opštinsko veće kao nadležni organ dalo je saglasnost JKP „ Komunalprojekt“ na korigovan cenovnik osnovnih komunalnih usluga za kategoriju pravna lica u gradu i naseljenim mestima opštine. Cene ovih usluga od 1. februara biće uvećane za 20%.

Data je saglasnost i na povećanje od 30% cena grobnih mesta sa izgrađenim betonskim stazama sa ili bez opsega i kosturnica na groblju u Bačkoj Palanci i naseljenim mestima opštine.

Tri tačke dnevnog reda sednice Veća odnosile su se na mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u 2022. godini.

Opštinsko Veće dalo je saglasnost na Odluku Saveta MZ Gajdobra o prijemu u radni odnos i finansiranje jednog zaposlenog iz sredstava budžeta opštine, a dalo je i saglasnost lokalnom listu „Nedeljne novine“ na upotrebu grba Opštine Bačka Palanka, u okviru štampe zahvalnica za potrebe manifestacije „Izbor sportiste godine“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena