Yunet
 

Društvo

Za kapitalne projekte u Bačkoj Palanci više od 780 miliona dinara

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 18. januar 2023. • 00:00 •

Za kapitalne projekte u Bačkoj Palanci više od 780 miliona dinara

U komunalnu infrastrukturu, rekonstrukciju škola, vrtića, puteva, dečijih igrališta, sportskih objekata i druge kapitalne projekte, opština Bačka Palanka će ove godine investirati više od 780 miliona dinara. Program kapitalnih investicija obuhvata radove u svim mesnim zajednicama: Silbašu, Neštinu, Obrovcu, Novoj i Staroj Gajdobri, Pivnicama, Paragama, Čelarevu, Despotovu, Viziću, Mladenovu i Bačkoj Palanci.

Čekaju nas vrlo važne investicije. Deo finasiramo samostalno, a značajan broj projekata realizujemo uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade. Uložićemo 38,2 miliona dinara u izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće vodovodne i kanalizacione mreže u gradu i naseljenim mestima. Posebna pažnja se poklanja održavanju zelenila, dečijih igrališta, sportskih terena i urbanog mobilijara za šta je izdvojeno 47,3 miliona dinara. U održavanje čistoće, atmosferske kanalizacije, čišćenje obodnih kanala za odvodnjavanje sa održavanjem kosina i pumpanje atmosferskih voda biće investirano više od 43,7 miliona dinara – kaže Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka

Najviše novca biće investirano u predškolsko vaspitanje, osnovno i srednje obrazovanje – 431, 5 miliona dinara. Novosagrađeni vrtić „Duga“ u kom je obezbeđen prostor za boravak 200 mališana, dobiće nov parking, pešačke staze i ostalu nedostajuću infrastrkturu. Radovi su vredni 42,6 miliona dinara, a 70,5 miliona dinara predviđeno je za podršku đacima i studentima.

Šušnica takođe navodi da je za finansiranje komunalnih delatnosti predviđeno 231,2 miliona dinara.

– Unapredićemo upravljanje otpadom, a deo će biti uložen u rekonustrukciju i izgradnju nove štedljive rasvete u Bačkoj Palanci i svim mesnim zajednicama. Naselja će dobiti kvalitetniju rasvetu, a opština će ostvariti ozbiljne uštede na godišnjem nivou. A osim toga, ostvarićemo pozivitne uticaje na životnu sredinu. Prošle godine je bio predviđen i realizovan isti iznos, a sredstva su dobile 143 porodice s teritorije cele opštine – kaže Šušnica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena