Yunet
 

Društvo

Božićni i novogodišnji praznici u Gerontološkom centru Bačka Palanka

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 29. decembar 2022. • 00:00 •

Božićni i novogodišnji praznici u Gerontološkom centru Bačka Palanka

Nije važno koliko čovek ima godina, važno je kako se oseća i koliko ume i želi da se raduje lepim momentima, dogadjajima, praznicima. Za novogodišnje i božićne praznike u Gerontološkom centru Bačka Palanka tradicionalno je svečanije i veselije, uz novogodišnju jelku i druge dekoracije, a naši najstariji sugradjani, koji svoje vreme provode u ovoj Ustanovi, posebno se raduju novogodišnjim programima i paketićima pripremljenim za njih.

I ove godine oseća se praznična atmosfera, skromna, u skladu sa njihovim potrebama i željama.Oni,kojima zdravstveno stnanje dozvoljava, a interesovanje probudi volju, učestvuju u pravljenju različitih ukrasa, detalja, kojima se u ovom enterijeru naglašava ispraćaj stare i doček nove godine i pozdravlja Božić.

Ovih dana u rukama starih puno je lepog pletiva, oslikanih flaša, korpi, tikvi i raznih drugih predmeta od drveta stakla,keramike, gipsa i drugih materijala. Sve ovo, nastalo u okviru radno okupacione terapije, ukrasiće za praznike njihove sobe, zajedničke prostorije, hol Tu su i novogodišnji paketići.

Oni su jedan od pokazatelja koliko u bačkopalanačkoj sredini ima pojedinaca i kolektiva sa srcem i emocijama, koji ne zaboravljaju da su najstariji sugradjani željni lepe reči i ponekog poklončića-čokolade, pakovanja kafe, voćke. Skromni su stari, a novogodišnji paketići izmamili su i poneku suzu radosnicu.

Podeljeni su, zajedno sa paketićima za decu zaposlenih u Ustanovi, u okviru prigodnog kulturno-umetničkog programa. Program su pripremili i u njemu učestvovali i zaposleni u Gerontološkom centru i korisnici usluga Centra.Bilo je i muzike i pesme uz harmoniku, a Deda-mraz je,deleći paketiće, obišao sve sobe naših starih.

Velika zahvalnost sponzorima dugo će grejati srca baka i deka u Gerontološkom centru. Oni će svakako poželeti srećne novogodišnje i božićne praznike i sponzorima, donatorima, koji su za naše stare uvek tu, u toku cele godine. Kad zatreba, kad mogu, tu su : ,, KASICA S”, KAFA ZRNO”, “PAŠIN -FARM” , FRUKTUS” , “TDM – voće i povrće”….

Velika radost -i za zaposlene u Ustanovi i za korisnike usluga , ove godine je završetak renoviranja soba u krilu B, u koje se ovih dana korisnici ponovo useljavaju. Novi podovi,nameštaj, krečenje , finansirani su od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Republike Srbije, kao i Pokrajinskog Sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Svaki korak u poboljšavanju uslova stanovanja i života u Gerontološkom centru Bačka Palanka je značajan i dragocen, a svi se ovde nadaju da će ih biti i u novoj, 2023. godini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena