Yunet
 

Društvo

Održana promocija polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 28. decembar 2022. • 00:00 •

Održana promocija polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas na svečanosti povodom promocije polaznika 31. i 32. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, istakavši da su oni odabrali častan i odgovoran poziv.

Čestitajući im na uspešnom završetku policijske obuke, Mirović je poručio polaznicima da sada stupaju na veoma odgovorne i važne dužnosti, koje će obavljati u opštem interesu visoko profesionalno, maksimalno odgovorno i u skladu sa zakonom.

„Samo tako ćete opravdati sve ono što je u vas i vašu obuku država Srbija uložila i sačuvati dostojanstvo uniforme koju nosite i ugled jedne društveno izuzetno važne profesije. Jedini način da tako i bude jeste da vam u budućem radu zakon, čast i poštenje uvek budu iznad svega drugog, jer je to jedino što priliči srpskom policajcu“, izjavio je Mirović.

Predsednik je dodao da će i u narednim godinama Centar za policijsku obuku imati maksimalnu tehničku i finansijsku podršku Pokrajinske vlade u okviru njenih nadležnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je da danas pred sobom vidi neustrašive mlade ljude i poručio im da čuvaju svoju čast i čast naših predaka, na ponos Srbije i srpskog naroda.

„Hvala i vašim porodicama na nesebičnoj podršci našoj zemlji“, naveo je Gašić i naglasio da će biti nastavljeno unapređivanje uslova za školovanje budućih generacija policajaca.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je ova ustanova iznedrila brojne generacije koje su doprinele tome da naša policija radi na najvišem nivou i na najprofesionalniji način.

„Služite pošteno i odano svojoj zemlji i budite ponosni na uniformu koju nosite“, naglasio je Ćurić.

 

U ime svih polaznika, obratio se prvorangirani polaznik 31. klase Milan Stanković, istakavši da će im znanje i iskustvo koje su stekli u Centru omogućiti da se u potpunosti posvete državi i stave na raspolaganje svom narodu.

„Časno i dostojanstveno služićemo Srbiji i svim njenim građanima“, poručio je Stanković.

Događaju su prisustvovali izaslanik predsednika Srbije Milorad Veljović, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Centra za osnovnu policijsku obuku pukovnik Želimir Mrdalj.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad