Yunet
 

Društvo

Povećanje prosečne cene kvadrata kuća i stanova uticaće na povećanje poreza na imovinu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 23. novembar 2022. • 00:00 •

Povećanje prosečne cene kvadrata kuća i stanova uticaće na povećanje poreza na imovinu

Danas je održana 127. sednica Opštinskog veća opštine Bačka Palanka, kojom je predsedavao zamenik predsenika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski. Članovi veća razmatrali su 7 tačaka dnevnog reda.

Zbog vrlo čestih i nemilih događaja koji su se u proteklom periodu dogodili u opštini Bačka Palanka , a na inicijativu članova Veća, na današnjoj sednici podnet je Izveštaj o stanju bezbednosti u opštini Bačka Palanka.

Na sprovedenoj javnoj raspravi koja je održana 4. novemba, na kojoj su imali priliku da svoje mišljenje i sugestije o budžetu opštine Bačka Palanka za 2023. godinu iznesu predstavnici organa lokalne samouprave, mesnih zajednica , javnih preduzeća, nevladinih organizacija, političkih partija i svih građana opštine Bačka Palanka, svoj predlog o izgradnji objekta za mentalno nedovoljno razvijenu decu izneli su članovi udruženja MNRO.

Jedna od tačaka današnje sednice Veća bilo je donošenje rešenja o utvrđivanju cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti u zonama za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu godinu.

Prema rečima izvestioca, građane u narednoj godini očekuje povećanje poreza na imovinu od 7 % do 20 %.

Zbog aktuelnih konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuća od strane pokrajinskog sekretarijata i ministarstva, primetno je povećanje cena kuća na selima i u našoj opštini.

Za potrebe poreza na imovinu na teritoriji opštine Bačka Palanka, određeno je pet zona koje su određene prema opremljenosti komunalnih i javnih usluga , saobraćajnoj povezanosti sa centralnim i radnim zonama opštine Bačka Palanka.

Na 127. sednici Opštinskog veća utvrđen je Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada PU „Mladost“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena