Yunet
 

Društvo

Predsednik Šušnica: „Plate u Palanci veće za 50 odsto, nezaposlenost nikad manja“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 15. novembar 2022. • 00:00 •

Predsednik Šušnica: „Plate u Palanci veće za 50 odsto, nezaposlenost nikad manja“

U Bačkoj Palanci nastavljen je trend rasta plata i broja zaposlenih. Prosečna plata u Bačkoj Palanci iznosi 63.519 dinara, a zaposleno je blizu 17.700 ljudi.

Predsednik opštine Branislav Šušnica ističe da je nezaposlenost na istorijskom minimumu na ispod devet odsto, a da je broj nezaposlenih za poslednjih 10 godina smanjen za 50 odsto. – Bez posla je 2012. bilo 7.382, a u oktobru ove godine 3.666 građana. Kad se tom podatku doda činjenica da je prosečna plata za 10 godina uvećana za više od 90 odsto, sa 46.400 na skoro 64 hiljade dinara, imamo razloga da budemo zadovoljni. Međutim, mi tragamo za novim investitorima, kako bismo obezbedili posao za sve naše građane i rast plata. I potpuno sam uveren da ćemo uz podršku Vlade Srbije u tome uspeti – kaže Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka.

On ističe da su budžetski prihodi po osnovu poreza na zarade uvećani za gotovo 50 odsto od 2012. godine kada su iznosili 650, na više od 900 miliona dinara u tekućoj godini. U tom periodu prihodi od poreza na imovinu, uvećani su četiri puta, sa 67 na 252 miliona dinara. – Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, ali još i više da ubuduće uložimo dodatan trud kako bi potencijale Bačke Palanke nastavili da razvijamo i ostvarujemo, na korist boljeg života svih Palančana. Bačka Palanka resursima, položajem i pre svega izuzetnim radnim sposobnostima i kvalifikacijama naših sugrađana može mnogo više. I mi uz podršku predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Pokrajinske vlade realizujemo projekte koji će život u svakom naselju u našoj opštini učiniti boljim – kaže Šušnica.

On naglašava da je opštinski budžet zahvaljujući investicijama u infrastrukturu, privrednom razvoju i odgovornom utrošku poreskih sredstava, u manje od deset godina, uvećan sa 1,4 na više od 2,2 milijarde dinara. Naredne godine počinje realizacija jedne od najvažnijih kapitalnih investicija u istoriji Bačke Palanke – izgradnja mosta koji će povezati Bačku Palanku sa Neštinom, Erdevikom i Kuzminom. – Zahvaljujući Saobraćajnom institutu CIP Beograd i beogradskoj “Geomehanici”, uz projekat budućeg mosta biće ishodovana građevinska dozvola, kao i sva tehnička dokumentacija neophodna za realizaciju tog važnog infrastrukturnog projekta.

Do proleća biće gotova rekonstrukcija puta Novi Sad – Bačka Palanka što će mnogo značiti za privredne činioce koji gravitiraju najvećem gradu u Vojvodini – ističe Šušnica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena