Yunet
 

Društvo

Naučni skup u Bačkoj Palanci: „Srpska pravoslavna crkva, izazovi i iskušenja kroz istoriju“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 21. oktobar 2022. • 00:00 •

Naučni skup u Bačkoj Palanci: „Srpska pravoslavna crkva, izazovi i iskušenja kroz istoriju“

Dvodnevni naučni skup „Srpska Pravoslavna Crkva, izazovi i iskušenja kroz istoriju“ biće otvoren 22. oktobra 2022. godine, u Bačkoj Palanci.

Simposion je organizovan blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja, saradnjom Eparhije bačke (Crkvena opština Bačka Palanka) Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu (Centar za istorijska istraživanja) i Instituta za savremenu istoriju Beogradu, uz podršku Vlade Republike Srbije, odnosno Uprave za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama.

Po predviđenom programu, učesnike naučnog skupa će pozdraviti direktor Uprave za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama dr Vladimir Roganović, Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević, Zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka Mita Lačanski, Upravnik centra za istorijska istraživanja prof. dr Boris Stojkovski i dr Nemanja Dević, naučni saradnik.

Priznata imena iz oblasti istorije, teologije, istorije kulture, umetnosti, arhivistike i srodnih naučnih disciplina predstaviće svoje radove, koji će se zatim objaviti i u zborniku radova sa simposiona.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena