Yunet
 

Društvo

Popis stanovništva u punom jeku

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 10. oktobar 2022. • 00:00 •

Popis stanovništva u punom jeku

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022 sprovodi se od 1. do 31. oktobra 2022. godine. Na nivou opštine Bačka Palanka protiče bez problema.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je, po sadržaju i obimu, najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje koje se sprovodi u skoro svim zemljama sveta, na svakih deset godina.

Popisom se obezbeđuju potpuni i kvalitetni statistički podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj i polnoj strukturi, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, o strukturi domaćinstava i porodica i o stambenom fondu.

Prikupljeni podaci od izuzetnog su značaja za ocenu trenutnog stanja, kao i za buduće planiranje i donošenje različitih strategija, kako na nacionalnom tako i lokalnom nivou. Takođe treba napomenuti da prikupljeni podaci neće biti zloupotrebljeni.

Predsednica Popisne komisije Rajka Pojužina istakla je da je za sada popisano prema monitoringu dana 7.10.2022. godine oko 9,500 lica na teritoriji naše opštine. Popis se vrši svakodnevno a ukupno je 92 popisivača na terenu. Odziv građana je zadovoljavajući, nije bilo odbijanja popisivanja, nisu pokretani prekšajni postupci. Ukoliko popisivači ne zateknu lica u domaćinstvu ili u stanu ostave obaveštenje sa kontaktom na koji građani mogu da se jave i kontaktiraju popisivača. Uvek je moguće dogovoriti se za termin ako je potrebno. Rajka Pojužina apeluje da građani daju tačne podatke,da se odazovu popisu, jer je to u suštini i obaveza svih nas. Podaci koji se daju su zaštićeni, predstavljaju službenu tajnu i neće se koristiti u druge svrhe sem potrebe statistističkih istraživanja.

Molimo sve građane opštine Bačka Palanka da se odazovu popisu. Pozivom na broj telefona 0800 444 005, građanima će se javljati operateri koji će davati potrebne informacije, kao i odgovore na sva pitanja koja se odnose na Popis 2022. Pozivi ka Info-centru su besplatni i dostupni sa teritorije cele Srbije, iz fiksne mreže Telekoma Srbije i mobilnih mreža. Radno vreme Info-centra je od 8 do 20 časova – svakoga dana. Na nivou opštine Bačka Palanka informacije u vezi popisa su dostupne na broju telefona 021/210-1180. Sve informacije o Popisu 2022 dostupne su i na veb-sajtu Republičkog zavoda za statistiku www.stat.gov.rs i na veb-sajtu Popisa popis2022.stat.gov.rs.

 

Izvor: backapalanka.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena