Yunet
 

Društvo

Svečani čin kanonizacije svetog Irineja, episkopa bačkog, ispovednika vere, i svetih mučenika bačkih

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 27. septembar 2022. • 00:00 •

Svečani čin kanonizacije svetog Irineja, episkopa bačkog, ispovednika vere, i svetih mučenika bačkih

U nedelju, 2. oktobra 2022. godine, na svetoj arhijerejskoj Liturgiji koju će, u Sabornom hramu u Novom Sadu, sa početkom u 9.00 časova služiti Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije, uz sasluženje otačastvenih arhijereja, kao i arhijereja i sveštenstva iz sestrinskih pomesnih Crkava, biće izvršen svečani čin kanonizacije svetog Irineja, episkopa bačkog, ispovednika vere, i svetih mučenika bačkih, koji su na ovogodišnjem redovnom zasedanju Svetog Arhijerejskog Sabora pribrojani liku svetih Srpske Pravoslavne Crkve.

Eparhija bačka poziva sveštenstvo, monaštvo i verni narod da uzmu molitvenog učešća u svečanom liturgijskom sabranju povodom kanonizacije novojavljenih svetitelja.

Sve Crkvene opštine bačkopalanačkog namesništva organizovaće besplatan autobuski prevoz za odlazak vernog naroda na Svetu Liturgiju i poklonjenje i celivanje moštiju Svetitelja. Svi zainteresovani vernici koji žele da idu na Svetu Liturgiju u Novi Sad, treba se prijave u svojim Crkvama kod nadležnog sveštenika.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad