Yunet
 

Društvo

Humanitarna akcija „Jedan dodir menja sve(s)t“ još jednom potvrdila humanost Bačkopalančana

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 30. avgust 2022. • 00:00 •

Humanitarna akcija „Jedan dodir menja sve(s)t“ još jednom potvrdila humanost Bačkopalančana

Na praznik Velike Gospojine, u nedelju, 28. avgusta 2022. održan je jedinstven događaj u Bačkoj Palanci- humanitarna akcija pod nazivom „Jedan dodir menja SVE(s)T!”.

Inicijatorka i organizatorka akcije, Milena Vekić, pozvala je svoje kolege masere, terapeute i fizioterapeute sa ciljem da tokom celog dana pruže besplatno svoje usluge, a za uzvrat da zajednički prikupe novac za lečenje naše sugrađanke Lenke Žutković.

Interesovanje za učešće je prevazišlo sva očekivanja, skoro stotinu profesionalnih terapeuta i masera je izrazilo želju za učešćem, ali je zbog ograničenog broja odabrano 35 najboljih. Gosti su pristigli iz svih krajeva Srbije (Novi Sad, Beograd, Šabac, Loznica, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Obrenovac, Gospođinci, Inđija, Savino Selo, Ruma, Kragujevac, Temerin, Sremski Karlovci…). U prelepom ambijentu pored bazena “Tikvara” Bačkopalančani su mogli da uživaju u čarima masaže, pozitivnoj energiji i lekovitom dodiru. Kao što moto akcije kaže “Jedan dodir menja SVE(s)T” kroz akciju je postignut cilj, da kroz blagodatne dodire, pokrete i poteze ove grupe humanitaraca i ljudi velikog srca, promenimo SVEST i učinimo dobro delo, te da zajednički ovaj SVET učinimo humanijim i lepšim mestom za SVE!

Tokom akcije je sakupljeno 172.840,00 dinara. Deo je sakupljen od prodatih ulaznica za bazen (51.720,00 RSD), dok je preko masaža prikupljeno čak 121.120,00 RSD.

Organizatorka Milena Vekić nije krila svoje oduševljenje i radost. Akciju je pripremala nekoliko nedelja a u tome je imala pomoć i podršku, pre svega porodice, koji su učestvovali u svim segmentima priprema, a potom i brojnih sponzora, koji su podržali akciju na različite načine. Pre svega je prijatno iznenađenje bio veliki odziv kolega, koji su o sopstvenom trošku došli u Bačku Palanku da zajednički učine dobro delo i prikupe što veći iznos novca za Lenku.

Organizatori se zahvaljuju SRC “Tikvara” direktoru Milanu Kozomori, kao i ostalim donatorima među kojima su: Jovan Ilić, pekara „Drlja“, AD „Podunavlje“, diskont „Kasica S“, Stojanović Pharm doo, Kafana „Kod pecaroša“, Yugo štampa doo, di-džej Marić, radio „Impuls“, salaš „Gnjezdo“, kao i brojni pojedinci koji su svojim angažovanjem i volonterskim učešćem pomogli da ovaj jedinstveni događaj protekne što uspešnije, profesionalnije i kvalitetnije.

Osim masaža, tokom akcije je realizovan i prateći program, u okviru kog su održana čak četiri edukativna predavanja uz zanimljive prezentacije i praktične primene (predavači: Gordana Nešić, Rada Bubanja, Sanja Smajić i Danica Nešić), humanitarna prodaja kolača i promocija knjiga (Apex centar), koji su takođe bili deo programa prikupljanja sredstava za lečenje Lenke Žutković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad