Yunet
 

Društvo

U OŠ „Vuk Karadžić“ realizovano nekoliko projekata usmereni na podizanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 19. avgust 2022. • 00:00 •

U OŠ „Vuk Karadžić“ realizovano nekoliko projekata usmereni na podizanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke novu školsku godinu dočekuje spremna. U školskoj 2022/23. godini u matičnoj školi upisano je 109 prvaka, a u izdvojenim odeljenjima u Neštinu i Viziću 6 prvaka. Takođe, u Neštinu će učenici predškolskog uzrasta imati priliku da svoj prvi kontakt sa učenjem osete u pripremno – predškolskoj grupi.

U toku prošle školske godine škola je radila na poboljšanju uslova za rad i boravak svojih učenika i nastavnika u ustanovi.
Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, školi su odobrena sredstva u iznosu od 2.246.000 dinara za prvu fazu zamene postojeće rasvete štedljivom led rasvetom. U tom projektu veliku finansijsku pomoć školi je pružila Opština Bačka Palanka, kojoj smo izuzetno zahvalni za pomoć i podršku koju nam pružaju.

U okviru konkursa „Afirmacija školskog i univerzitetskog sporta“ koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, naša škola je dobila sredstva u iznosu od 150.000 dinara, zahvaljujući kojima će se unaprediti uslovi za rad na časovima fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i obaveznih fizičkih aktivnosti. Projekatom „Opremanje za testiranje i školske sekcije“ omogućena je nabavka novih funkcionalnih rekvizita koji će se koristiti kako u predmetnoj, tako i u razrednoj nastavi.
Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, školi su odobrena sredstava za nabavku računarske opreme.

U junu su školu posetili predstavnici Američke ambasade i Fondacije „Halijard“. Obišli su kabinet engleskog jezika u koji su uložili preko 500.000 dinara i koji je zahvaljujući toj donaciji sada potpuno opremljen novim, modernim školskim nameštajem, knjigama na engleskom jeziku, kao i tehnikom koja olakšava rad i učenje nastavnicima engleskog jezika i učenicima naše škole.
Donacijom Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koju je naša škola dobila u junu 2022. godine, sve učionice i kabineti su opremljeni savremenim nastavnim sredstvima u vidu laptopova, projektora i mobilnih stalaka za projektore, tako da zahvaljujući tome možemo da nastavimo razvoj digitalnih kompetencija nastavnika i učenika, učinimo nastavu zanimljivijom i omogućimo našim učenicima sticanje trajnih znanja.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke čini sve kako bi učenici i zaposleni boravili u što lepšem i uređenijem prostoru. Pratimo savremene tokove, učestvujemo u raznim projektima koji su usmereni na podizanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada, stručnih kompetencija nastavnika, komunikacijskih veština i povećanja bezbednosti učenika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena