Yunet
 

Društvo

Humanitarna izložba fotografija povodom dečijeg festivala „Mesec otvorenih vrata“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 6. jul 2022. • 00:00 •

Humanitarna izložba fotografija povodom dečijeg festivala „Mesec otvorenih vrata“

U četvrtak 7. jula u Uskoj ulici biće postavljena izložba fotografija povodom festivala za decu ometenu u razvoju (i njihove male i velike pomoćnike), „Mesec otvorenih vrata“. Ove godine postavka je i deo programa „Dunavskog bala“.

Svečano otvaranje izložbe je u 18.00 časova i trajaće do 23.00 časa. Prateći program svečanosti trajaće 2 sata (od 18.00 do 20.00 časa), pri čemu će za decu obezbeđen animator, a zatim od 19.00 časova će nastupiti članovi Kluba ljubitelja klasične gitare „Akord“ sa svojim mini koncertom „Muzika iz celog sveta“. U 19:30h svi zajedno će duvati svećice i sladiti se tortama i ostalim poslasticama, a sve vreme trajanja otvaranja izložbe, mlađani fotograf Srđan Lačanski će biti na usluzi za humanitarno fotografisanje ispred „otvorenih vrata“. Sav prilog odlazi na račun MNRO udurženja iz Bačke Palanke da se obezbede sredstva za izgradnju dečijeg boravka.

Organizatorka izložbe je Aleksandra Plavšić, ispred udruženja „Salvia“, dok su autori fotografija sa prošlogodišnjeg festivala koje ćemo izložiti, Aleksandar Kerekeš i Predrag Panin. Njihovi radovi će se zatim prebaciti u galeriju Narodne biblioteke „Veljko Petrović“, gde će postavka trajati ceo mesec dok traje i festival i biće prodajnog karaktera (ponovo sav prihod ide na račun MNRO udruženja u istu svrhu).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena