Yunet
 

Društvo

Đaci generacije

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 4. jul 2022. • 00:00 •

Đaci generacije

Predstavljamo đake generacije u tri gradske osnovne škole u Bačkoj Palanci:

 

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke sa ponosom je proglasila za ovogodišnjeg Đaka generacije Nikolu Šušića učenika 8-4 odeljenja. Nikola je, pored ovog prestižnog priznanja, još i nosilac Vukove diplome, kao i specijalnih diploma iz mnogih školskih predmeta (fizika, biologija, fizičko i zdravstveno vaspitanje). Ovaj svestrani i lepo vaspitan učenik, istakao se po dobrim osobinama i pored toga što je vredan, odgovoran, marljiv, uspešan, on je dobar drug i uvek je spreman da pomogne drugima.

Nikola je naveo koliko je za njega značilo školovanje u OŠ „Vuk Karadžić“ i šta za njega predstavlja ovaj uspeh:

„Osnovna škola „Vuk Karadžić“ je postala moj drugi dom. Ona je osnov, temelj mog daljeg školovanja. Godine provedene u njoj učinile su me odgovornom, poštenom i iskrenom osobom… i danas Đakom generacije, kao i nosiocem Vukove diplome. Biti Đak generacije je nešto posebno. Na meni je velika odgovornost u daljem životu.

Iza svih mojih važnih diploma i uspeha stoji veliki trud i rad, ali i meni drage osobe, oni koji su me bodrili kada mi je bilo teško, oni koji su mi davali volju da idem napred. Postoje stvari, ili bolje rečeno emocije, koje je teško opisati, a koje treba doživeti kako bi ih razumeo. Dani su prolazili, a godine su se nizale kao biseri. Bilo je tu radosti i smeha, ali i po koja suza. Sada kada je kraj, rastanak je pomalo bolan… Međutim… Hrabri me misao da će to moje mesto u klupi zameniti neki novi đak, đak koji će isto toliko voleti ovu školu koliko i ja. Voleo bih da i druga deca doživljavaju školu kao neko lepo mesto: mesto u kome stiču znanja, mesto gde se druže: „Škola je mesto koje ti čini dobro i kada to ne vidiš.“ U njoj sam stekao dobre drugove, prve simpatije, ali i uspehe na takmičenjima, diplome koje će i posle moga odlaska da podsećaju na mene.

Moja dalja interesovanja su usmerena ka tome da doprinesem nešto dobro i pozitivno ovom svetu.“

 

Đak generacije u osnovnoj školi „Sveti Sava“ je učenica Adrijana Momčilović.

„Drago mi je da sam pored dosta vrednih učenika u mojoj školi baš ja izabrana da budem Đak generacije. Tome su doprineli uspeh i takmičenja na koje sam išla. Ove godine sam sa nastavnicom Ksenijom Suđić na Republičkom takmičenju iz Književne olimpijade osvojila 3. mesto. Takođe, išla sam i na Republičko takmičenje iz biologije sa nastavnicom Sanjom Savić.
Inače, idem i u Muzičku školu „Stevan Hristić“ gde sam naučila da sviram harmoniku.
Želim da zahvalim na podršci pre svega nastavnicama koje su me vodile na takmičenja i verovale da baš ja mogu da postignem uspeh iz njihovog predmeta, naravno i mojoj porodici koja je verovala u mene od samog početka. Pored njih bih pomenula i svoju učiteljicu Leonoru Nenadov, a i nastavnicu Vericu Malivuk i nastavnika Martina Hložana jer su verovali u mene“, izjavila je Adrijana.

 

Učenik generacije OŠ „Desanka Maksimović“ je Luka Sorar. Tokom osnovnog obrazovanja u OŠ “Desanka Maksimović”, Luka je imao odličan uspeh (5,00) u svim razredima kao i primerno vladanje. Pokazao je svestranost i interesovanje za sve grupe predmeta (društvene nauke, prirodne nauke, kako i za predmete veština), a svoja insteresovanja, proširivao je kroz dodatnu nastavu i učestvovanjem na brojnim takmičenjima i smotrama.

Na različitim nivoima takmičenja ostvarivao je zapažene reultate, a kao najveći uspeh su mu učešće na Republičkim takmičenjima iz nastavnog predmeta tehnika i tehnologija, dve godine za redom, u 7.(prva nagrada) i 8. (treća nagrada) razredu, a takođe je učestvovao i na Republičkom takmičenju iz nastavnog predmeta geografija školske 2021/2022. godine i osvojio prvu nagradu.

Svoju svestranost je pokazao i učešćem na takmičenjima iz fizike, istorije, Božićnom kvizu iz veronauke, a takođe je bio i član školske rukometne muške ekipe u školskoj 2019/2020. godini.

Uvidom u sve rezultate postignute tokom školovanja u OŠ “Desanka Maksimović”, Luka Solar učenik 8-3 je svojom svestranošću, radoznalošću i angažovanjima ostvario i postigao najviše u svojoj generaciji i zasluženo poneo titulu „Đak generacije“ .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena