Yunet
 

Društvo

Akcija čišćenja „ Čisto iz ljubavi-za bolje sutra“ u Bačkoj Palanci

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 2. jun 2022. • 00:00 •

Akcija čišćenja „ Čisto iz ljubavi-za bolje sutra“ u Bačkoj Palanci

Kako su nam unapređenje položaja OSI i briga o životnoj sredini prioritet, odlučili smo da Dan planete Zemlje slavimo svaki dan, da se snažnije povežemo i umrežimo sa ekološkim aktivistima i organizacijama, učenicima, studentima i lokalnom samoupravom i da zajedničkim snagama podignemo svest o važnosti zaštite životne sredine. S obzirom na zajednički cilj, ove godine smo partner kompaniji Lidl Srbija u akciji čišćenja pod parolom „Čisto iz ljubavi – za bolje sutra“ i dolazimo u Bačku Palanku, u petak 03.06.2022. godine, kako bismo organizovali uklanjanje smeća. Mesto okupljanja je ugao Svetozara Miletića i Dunavske ulice u 10 časova.

Ujedno, pre akcije čišćenja, u OŠ „Vuk Karadžić“, održaćemo edukativnu radionicu učenicima koja će početi u 8 časova. Smatramo da je edukacija, širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom i briga o životnoj sredini jako važna i predstavlja osnov zdravog i ispunjenog života mlađe generacije.

Do sada smo akciju „Čisto iz ljubavi – za bolje sutra“ čiji je organizator kompanija Lidl Srbija realizovali u Novom Pazaru, Čačku, Valjevu, Novoj Pazovi, Vranju, Nišu i Subotici i Bačka Palanka je naša poslednja destinacija u ovoj akciji po gradovima širom Srbije kojom ujedno želimo da obeležimo predstojeći Svetski dan zaštite životne sredine.

Udruženje „Čepom do osmeha“ se bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupujemo pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. Predstavljamo najbolju dugoročnu volontersku akciju u našoj zemlji i okruženju. Do sada smo uspeli da obezbedimo 65 pomagala za decu i da sakupimo oko 700 tona plastičnih čepova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad