Yunet
 

Društvo

„Izložba preduzetničkih veština žena“ u Tovariševu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 16. maj 2022. • 00:00 •

„Izložba preduzetničkih veština žena“ u Tovariševu

„Izložba preduzetničkih veština žena“ održana je u subotu, 14. maja, u parku u Tovariševu u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
Oko 30 udruženja žena i preduzetnica iz Bačkopalanačke opštine predstavilo je svoje radove. Ova manifestacija je prilika da se promoviše ženski aktivizam na lokalnom nivou ali ukazivanje na preduzetničke sposobnosti žena iz ruralnih sredina.

Na izložbi preduzetničkih veština prisustvovala je i Stanislava Rokvić, vlasnica Edukativnog centra „Poletarac“ koja je upoznala posetioce sa raznim edukativnim igračkama. Na sajmu su prvi put izložene drvene igračke koje koriste logopedi, defektolozi i ostali saradnici u svom radu. Pored njih su se našle i drvene igračke koje su omiljene među decom a to su drveni dinosaurusi i domaće životinje. Takođe se i prvi put našla u javnosti i drvena edukativna igračka čiji je autor, kreator Stanislava Rokvić , a igračka služi razvoju bilateralne koordinacije kod dece.

Za sve izlagače i posetioce, prigodan kulturno-umetnički program izveli su članovi Centra tradicije i kulture „Nebojša Nedimović“ iz Tovariševa. Brojna udruženja žena i preduzetnice su predstavile ručne radove, suvenire i tradicionalna slatka i slana jela.

Manifestaciju su otvorili pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i pomoćnik predsednika opštine Bačka Palanka Milan Kraguljac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena