Yunet
 

Društvo

Karavan za klimu u SSŠ “Dr Radivoj Uvalić”

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 4. maj 2022. • 00:00 •

Karavan za klimu u SSŠ “Dr Radivoj Uvalić”

Karavan za klimu je projekat koji je 2018. godine osmislio Francuski institut u Srbiji, a koji se ove godine realizuje u partnerstvu sa Centrom za promociju nauke i uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Kancelarije Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj u Srbiji.

Povezujući borbu protiv klimatskih promena i zaštitu biodiverziteta, Karavan za klimu 3.0 ima za cilj podizanje svesti građana o značaju upoznavanja i identifikovanja zaštićenih vrsta na teritoriji Srbije.
Pozivamo učenike i nastavnike iz škola u opštini, kao i sve zainteresovane da u periodu od 04.05.2022. do 06.04.2022. posete karavan koji je postavljen u holu naše škole. Imaćete priliku da kroz lupu vidite različite vrste živih bića koje se ne vide golim okom, da se slažete 3D slagalicu 6 vrsta ptica koja nastanjuju određena staništa, da kroz filter pogledate kako će neko stanište izgledati u budućnosti i da sa brojnih plakata informišete o biodiverzitetu i klimatskim promenama. Sve informacije možete pročitati na srpskom i francuskom jeziku.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena