Yunet
 

Društvo

Udruženje „Čepom do osmeha“ gostuje u Bačkoj Palanci

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 27. april 2022. • 00:00 •

Udruženje „Čepom do osmeha“ gostuje u Bačkoj Palanci

Već deceniju vredno i naporno radimo kako bi olakšali i ulepšali živote što većeg broja dece, a samim tim i doprineli očuvanju životne sredine. Kako su nam unapređenje položaja OSI i briga o životnoj sredini prioritet, odlučili smo da Dan planete Zemlje slavimo svaki dan, da se snažnije povežemo sa ekološkim organizacijama, učenicima, studentima, državnim ustanovama i podignemo svest o važnosti zaštite životne sredine na viši nivo.

Upravo iz navedenih razloga dolazimo u Bačku Palanku, u petak 29. aprila, kako bismo organizovali edukativno ekološke radionice i Eko karavan sa mališanima iz OŠ “Sveti Sava“ uz podršku i saradnju Opštine Bačka Palanka pod nazivom „Odgovornost pokaži, planetu osnaži!“

Ekološko edukativna radionica održaće se u OŠ “Sveti Sava“ u Bačkoj Palanci sa početkom u 10 časova, na taj način družićemo se sa mališanima uzrasta trećeg i četvrtog razreda a nakon teoretskog dela radionice prelazimo na praktični deo, koji podrzumeva sklapanje manjih mozika od plastičnih, kao rezultat sumiranja utisaka i prenošenje stečenog znanja koji su imali priliku da usvoje tokom teoretskog dela radionice. Tokom trajanja radionice u okruženju škole nalazi se set od 5 raznobojnih kanti, pod nazivom Eko karavan, čime primamo otpad koji su građani sortirali u svojim domovima, vršimo edukaciju o primarnoj separaciji otpada i anketiranje građana o stanju svesti naše životne sredine.
Do sada smo kroz naše radionice na temu reciklaže edukovali preko 60.000 mališana predškolskog i školskog uzrasta.

Godinama se trudimo da deci na kreativan i inovativan način predstavimo naš rad, uspeh i postignute rezultate. Kroz naše radionice mališani upoznaju i drugare kojima smo do sada svi zajedničkim snagama, a prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli, upoznajemo ih sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac ipak svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na naš ekosistem a ima mogućnost da ga unapredi.

Dosadašnjim radom smo sakupili preko 650 tona plastičnih čepova i kupili 65 pomagala za decu širom Srbije. Naš prvenstveni cilj je širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom i prema našoj Planeti, tj. zaštiti životne sredine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena