Yunet
 

Društvo

Šest miliona za 200 najuspešnijih učenika i studenata iz izbeglih i raseljenih porodica

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 6. april 2022. • 00:00 •

Šest miliona za 200 najuspešnijih učenika i studenata iz izbeglih i raseljenih porodica

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić danas je sa direktorom Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duškom Ćutilom uručio ugovore o jednokratnoj novčanoj pomoći za 200 najuspešnijih učenika i studenata iz izbeglih i raseljenih porodica na teritoriji AP Vojvodine.

Sredstva u ukupnoj vrednosti od šest miliona dinara uručena su za 100 srednjoškolaca i 100 studenta, a sekretar Sofić istakao je da će Pokrajinska vlada, uz operativan i posvećen rad Fonda, nastaviti da pokazuje brigu za izbegla i raseljena lica na teritoriji AP Vojvodine.

„Simbolična jednokratna mera podrške, kojom ovoga puta nagrađujemo najuspešnije studente i srednjoškolce sa po 30.000 dinara, jeste signal da država Srbija i AP Vojvodina vode računa o vrednim i uspešnim mladim ljudima, koji predstavljaju budućnost ove zemlje“, poručio je Sofić ističući da će Pokrajinska vlada u narednom periodu još snažnije podržavati sve aktivnosti Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Direktor Fonda Duško Ćutilo naglasio je da je zahvaljujući ovoj meri, koja je aktuelna već nekoliko godina, preko 900 srednjoškolaca i 400 studenata dobilo ovu vrstu jednokratne pomoći, za šta je usmereno ukupno 48 miliona dinara.

„Reč je o zaista odličnim srednjoškolcima i studentima sa izuzetnim prosekom, i mi verujemo da će im ova mera i u narednom periodu dati podstreka da nastave sa ostvarivanjem sjajnih rezultata“, rekao je Ćutilo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad