Yunet
 

Zdravlje

Znatno veći broj testiranih i novozaraženih kovidom u opštini Stara Pazova

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 19. jul 2022. • 00:00 •

Znatno veći broj testiranih i novozaraženih kovidom u opštini Stara Pazova

Zbog pogoršane epidemiološke situacije sa virusom Kovid 19, većina Kovid ambulanti u Sremu izmenila je radno vreme. Zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornim tegobama koji se javljaju u ambulante, radno vreme kovid ambulanti je produženo a organizovan je i smenski rad.Posle nešto blaže slike pandemije, koja je trajala nekoliko meseci, poslednjih dana došlo je do povećanja broja obolelih i u Sremu. Povećan broj pacijenata zabeležen je u svim sremskim Kovid ambulantama.

Rad u Kovid ambulanti u Staroj Pazovi zasad je organizovan u jednoj smeni.Najnoviji podaci iz staropazovačkog Doma zdravlja govore da se povećava i broj testiranih i broj pozitivnih. Juče je npr. testirano 85 osoba od kojih je 24 bilo pozitivno. Danas je test uradilo 73 sugrađana a pozitivan nalaz na koronu dobilo je 22. Juče je pregledano 47 pacijenata, dok je danas na pregledu bilo 60 osoba.

Virus, kažu nadležni ima veliku zaraznost, brzo se prenosi, ali, za sada, bez većih posledica. Porastom broja zaraženih ponovo se aktuelizuje vakcinacija. Kao i do sada, nadležni apeluju na građane da se vakcinišu a trenutno je dostupna i četvrta doza vakcine. Četvrtu vakcinu ili drugu buster dozu vakcine moguće je primiti ukoliko je od prethodne buster doze prošlo više od pet meseci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena