Yunet
 

Zdravlje

Porast novozaraženih i na teritoriji opštine Stara Pazova poslednjih dana

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 14. jul 2022. • 00:00 •

Porast novozaraženih i na teritoriji opštine Stara Pazova poslednjih dana

Posle nekoliko meseci mirovanja u kojima je pandemija korona virusa pala u drugi plan, u Srbiji od početka jula raste broj zaraženih, blagi porast novoinficiranih beleži se i u staropazovačkoj sredini.

Krajem januara u Srbiji je dnevno bilo i do 17.000 zaraženih, da bi se taj broj u junu kretao oko 200. Početkom jula, dnevne brojke zaraženih porasle su a ovih dana se kreću i preko 2000 a lekari kažu da će još rasti. Pre dve nedelje u staropazovačku kovid ambulantu javljalo se do 40 pacijenata dnevno. Ove nedelje ta brojka je u blagom porastu a inficirani su uglavnom sugrađani dobi do 65 godina. Juče je npr. testirano 63 pacijenata, od kojih je 12 bilo pozitivno, rekao je za RTV Stara Pazova dr Petar Jovanović iz DZ "Dr Jovan Jovanović - Zmaj".

Lokalna kovid ambulanta kao i vakcinalni punkt nisu prekidali sa radom tokom aktuelne pandemije. Do sada je u staropazovačkoj sredini podeljeno više od 58 hiljada doza vakcina. Četvrta doza vakcine je strogo savetovana visokorizičnoj populaciji i starijim osobama kao i zdravstvenim radnicima. I sada se sugrađani vakcinišu, iako interesovanje nije veliko.

Kovid ambulanta pacijente sa tegobama korone prima od 7 časova, a sve potrebne informacije možete dobiti i na broj telefona 310-284.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad