Yunet
 

Zdravlje

Predškolci obeležili Nedelju zdravlja usta i zuba

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 19. maj 2022. • 00:00 •

Predškolci obeležili Nedelju zdravlja usta i zuba

Deca se od malena uče zdravim navikama a jedna od najbitnijih stvari koje svaki roditelj uči dete je upravo oralna higijena. Ove nedelje se tradicionalno obeležava Nedelja zdravlja usta i zuba, pa su zato mališani iz PU "Poletarac" zajedno sa svojim vaspitačima pripremili i prigodan program posvećen pravilnom održavanju zdravlja zuba.

Marija Turan Vučetić, glavna medicinska sestra PU "Poletarac" ističe da svake godine imaju podršku i sarađuju od strane dečje stomatološke službe pri Domu zdravlja u Staroj Pazovi. Predškolci sa svojim roditeljima pripremaju kostime, crteže ili transparente koji se šalju na konkurs Zavoda za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Manifestaciji je prisustvovala i Bojana Markovski, dečji stomatolog, koja je deci praktičnim primerom pokazala na koji način se peru zubi i objasnila zašto treba redovno da dolaze kod nje na preglede.

Ovogodišnji slogan glasi „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom” zato je bitno da od malena shvate značaj odlaska kod zubara kako bi stvarno uvek mogli da plene osmehom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad