Yunet
 

Zdravlje

Za 10 dana 240 novozaraženih

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 1. mart 2022. • 00:00 •

Za 10 dana 240 novozaraženih

Ovih dana epidemijska situacija u Opštini Stara Pazova je nešto povoljnija, smanjuje se broj pregleda i obolelih. Lekari kovid ambulante pri Domu zdravlja "Dr Jovan Jovanović - Zmaj" dnevno obave 70 do 80 pregleda, i to više kontrolnih nego prvih. Za proteklih deset dana testirano je 800 sugrađana a pozitivan nalaz imalo je 240, što je oko nešto više od 25 procenata, istakla je za RTV Stara Pazova direktorka Doma zdravlja dr Snežana Tabaković. Kliničke slike su lakše a pacijenti se na dalju hospitalizaciju šalju sporadično.

Među zaraženima nema puno dece, zabeleže po koji slučaj među srednjoškolcima dok su infekciji u ovom talasu podložniji stariji sugrađani. Kada je u pitanju kolektiv Doma Zdravlja, trenutno je troje zaposlenih na bolovanju zbog kovida 19.

S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, kovid ambulanta Doma zdravlja trenutno radi sa smanjenim brojem medicinara i skraćenim radnim vremenom vikendom. Konkretno, radnim danima ordiniraju dve smene od 7 do 20 časova, subotom kovid ambulanta radi od 7 do 13.30 a nedeljom od 7 do 13 časova.

U staropazovačkom Domu zdravlja nisu zadovoljni tokom vakcinacije koja se obavlja u objektu specijalističkih službi, jer samo desetak osoba dnevno se odluči da primi vakcinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad