Yunet
 

Turizam

Božićni bazar održan u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 18. decembar 2023. • 00:00 •

Božićni bazar održan u Staroj Pazovi

U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, u Staroj Pazovi ni ovog decembra nije izostao Božićni bazar u parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve. Juče se tamo posle podne, pored mnogo izlagača, okupilo i mnogo sugrađana.

Ručno rađeni božićni i novogodišnji ukrasi, od dekoracija za sto do nezaobilaznih Deda Mrazeva, ali i radovi inspirisani folklornim motivima, takođe knjige, magneti i među kolačima obavezni medenjaci – sve se to moglo videti na Božićnom bazaru u parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve.

Među 15 izlagača, bili su kreativni pojedinci i članovi nekoliko Udruženja iz opštine Stara Pazova a svake godine na ovom događaju učestvuje i Udruženje mentalno nedovoljno razvijenih osoba, jer za decu to predstavlja zabavu i socijalizaciju uz prezentaciju vlastitih tkanih radova.

Jedan deo sredstava od prodatog biće usmeren u humanitarne svrhe, i zato mnogi Pazovčani redovno posećuju ovaj događaj. Sretnu poznanike, druže se i znaju da će kupovinom proizvoda, nekome pomoći.

Svaki posetilac je bio srdačno dočekan, zahvaljujući organizatorima, članovima Crkvene opštine Slovačke evangeličke crkve u Staroj Pazovi. U kuhinji se takođe osećalo dobro raspoloženje dok su posluženje spremali i mlađi i stariji, posebno iskusne domaćice koje su umesile poznate pazovačke nadlacke.

Događaj je bio izuzetno dobro posećen a deo od zarade biće usmeren u humanitarne svrhe, kao što uvek biva na svim programima u okviru adventa.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena