Yunet
 

Turizam

GASTRO SREM: Tradicionalno i moderno

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 3. septembar 2022. • 00:00 •

GASTRO SREM: Tradicionalno i moderno

Juče je na trgu Dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi svečano startovao peti Gastro Srem. Dvodnevna manifestacija promoviše tradicionalan, ali i moderan Srem.

U ritmu najlepšeg valcera na svetu, Dunavskih talasa uz zvuke sremske tamburice Tamburaškog orkestra mr Ljubinka Lazića počeo je peti po redu Gastro Srem, gastronomsko-turistički praznik u Staroj Pazovi. Uprkos neumornoj kiši na trgu Dr Zorana Djindjića sastalo se oko 70 najboljih izlagača iz regiona koji osim dobre hrane i pića promovišu druženje i tradiciju.

Manifestacija je već pridobila naklonost i posetilaca i stručne javnosti i tako ponela i nagradu Najbolje iz Vojvodine i doprinosi očuvanju tradicije, razvoju turizma i spajanju privrednika, naglasio je Radivoj Paroški, zamenik Pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Gastro Srem je idealno mesto gde se susreću tradicionalni i moderan Srem i zato se organizatori trude da iz godine u godinu okupe što više učesnika i posetilaca. Opština Stara Pazova već je prepoznatljiva po ovoj manifestaciji, koja ove godine obeležava svoj mali jubilej, na šta su su svi ponosni, rekao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

U programu svečanog otvaranja nastupili su i prijatelji sa Kosova i Metohije, čuvari srpske tradicije , članovi KUD a Kopaonik iz bratskog Leposavića.

Dvodnevna prestižna staropazovačka manifestacija donosi obilje gastronomskih događaja, najpoznatije moderne tamburaške sastave Vojvodine i nekoliko izložbi i poetskih susreta. Organizator Gastro Srema je Opština Stara Pazova a pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Gastro Srem se održava i danas od 18 časova. Brojni izlagači i učesnici kulturno – umetničkog programa, u kome će nastupiti kulturno – umetnička društva sa teritorije staropazovačke opštine biće na glavnom trgu, koji krase lepo aranžirani štandovi i cvetne kapije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad