Yunet
 

Turizam

Danas i sutra Gastro Srem u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 2. septembar 2022. • 00:00 •

Danas i sutra Gastro Srem u Staroj Pazovi

Po peti put će u Staroj Pazovi u petak i subotu 2. i 3. septembra sve mirisati na Srem i sremačke specijalitete na gastronomsko – turističkoj manifestaciji Gastro Srem, koja promoviše druženje i uživanje kroz gastronomiju, tradiciju i humanost.

Okupiće oko 70 najboljih izlagača iz regiona koji se svojim raznovrsnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu, najpoznatije moderne tamburaške sastane iz Vojvodine, a u okviru same manifestacije održaće se Gastro Show koji će podrazumevati takmičenje najboljih kuvara iz Srema koji će pripremati sremačke i vojvođanske specijalitete za posetioce (valjuške nasuvo, oko sela testa, testo na kurzovini, rezanci sa makom, slovačke nadlacke, ćufte u kifli..), takmičenje u brzom razvijanju testa, degustacija najboljih vina i rakija iz tog kraja.

Manifestacija se održava u organizaciji Opštine Stara Pazova i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Obe večeri će biti i poetski programi u Narodnoj biblioteci "Dositej Obradović". U petak veče stihova Stevana Vidovića Brice iz zbirke Iz švigara a u subotu će biti predstavljena zbirka doskočica Dragiše Božića pod nazivom "Selo se veseli", ali spremaju se i zanimljive tematske izložbe.

Na trgu dr Zorana Đinđića kao i prethodnih godina neće izostati ni bogat kulturno – muzički program u okviru kojeg će nastupiti kulturno – umetnička društva sa teritorije opštine Stara Pazova i tamburaši. Programi počinju od 18 časova a organizatori kažu da raznovrsnu i bogatu ponudu svega ne treba propustiti, jer u Sremu se dobro jede i uživa baš!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad