Yunet
 

Turizam

"Srem u srcu" u nedelju na sportskim terenima u naselju Banovci-Dunav

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 27. maj 2022. • 00:00 •

Gastronomsko – turistička manifestacija Srem srcu biće održana po šesti put ove godine, u nedelju 29. maja na sportskim terenima u naselju Banovci – Dunav.

Promocija sremačke tradicije, običaja, jela, nošnje, pesme i igre, to je cilj kojim se vodi organizatori iz UG Eko Ban a svake godine sve je veći broj učesnika koji dolaze iz celog Srema.

Za nedelju je prijavljeno 250 učesnika. Među izlagačima će biti 20 Udruženja žena, zatim pčelari, vinari i prerađivači mesnih proizvoda. Pobednici dosadašnjih takmičenja će kuvati riblju čorbu, koju će posetioci moći da degustiraju, kao i ostale domaće proizvode, ali da vide raznolikost ručnih radova. Biraće se najlepši štand i najukusnije kiflice.

Ceo dan će uporedo trajati kulturno- zabavni program. U 13 časova će ga tvoriti crkveni hor iz mesta domaćina a zatim će nastupiti kulturni stvaraoci iz staropazovačke opštine, a uveče od 20 časova bend "Kao kao".

Manifestacija će se održati na sportskim terenima u naselju Banovci – Dunav uz podršku Mesne zajednice Novi Banovci a pod generalnim pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad