Yunet
 

Sport

Brojne medalje za KK "Mladost"

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 26. mart 2024. • 00:00 •

Brojne medalje za KK

Karatisti KK "Mladost" iz Nove Pazove nastupili su na velikom međunarodnom turniru "Zlatni Pojas Čačka" koji je ovog vikenda održan za starije kategorije kadete, juniore i seniore.

U izuzetno jakoj konkurenciji gde su pojedine zemlje Evrope dovele kompletne reprezentacije, mladi senior Đorđe Grubić osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 75kg i to nakon veoma napetih mečeva i pobeda protiv takmičara iz Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Italije. Nažalost Đorđe je morao da preda finale zbog povrede leđa koja ga je mučila još od prvog kola, a da bi se što brže oporavio pred Seniorsko Prvenstvo Srbije koje ga čeka sredinom narednog meseca. Zapažen nastup imala je i Anja Tihonov u kategoriji seniorki do 68kg, četiri meča, dve pobede, mininalni poraz u polufinalu od predstavnice Slovačke i nakon toga izjednačen meč za bronzanu medalju sa akutlenom prvakinjom Srbije koji je izgubila, ali sveukupno odlličan rezultat obzirom da se Anja još uvek vraća u formu nakon duge pauze.

Istoga dana na međunarodnom turniru "Bušido open" u Banja Luci, nastupali su i takmičari mlađih uzrasta, poletarci, pioniri i nade i osvojeno je čak 15 medalja. Zlatnu medalju i u svojoj i u starijoj kategoriji osvojila je pionirka Dunja Sekulić, dok je Sofija Četnik takođe u dve kategorije osvojila srebro i bronzu. Zlatna je bila i poletarka Sofija Ranković kojoj je ovo bio prvi nastup u borbama. Srebrne medalje osvojili su Mateja Čanji, Nikola Tasić, Jovan Stanić i David Štrbac, a bronzane Mila Štrbac, Momčilo Beara, Ilija Ranković, Dunja Stojanović, Ana Prusac i Nađa Vukčević.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena