Yunet
 

Sport

36.Sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Vojvodine u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 13. septembar 2022. • 00:00 •

36.Sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Vojvodine u Staroj Pazovi

Tradiconalne Pokrajinske sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara održane su u Staroj Pazovi u organizaciji Saveza paraplegičara Vojvodine, a tokom dva dana takmičenja i druženja u Kući fudbala je boravilo oko 80 učesnika. Posle dve godine, UPIK Fruška gora ponovo je bilo dobar domaćin brojnim gostima iz Zrenjanina, Novog Sada, Rume, Opova,Sombora.

6 ekipa, rekreativci ali i reprezentativci, nadmetali su se u atletici, bacanju kugle, koplja i diska, šahu, pikadu, streljaštvu i stonom tenisu. Joland Korora, pomoćnica Pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i predsednica NURDOR-a, istakla je otvarajući ovogodišnji sportski susret da nadležni Sekretarijat podržava paraplegičare i u igrama i u njihovoj borbi, a tako će biti i ubuduće.

Domaćin staropazovačko Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Fruška gora ističe da su u uspešnoj realizaciji ovogodišnjeg susreta sportista imali i nesebičnu podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sportskog centra FSS, Opštine Stara Pazova i volontera iz Sportskog društva ribolovaca Linjak iz Nove Pazove.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad