Yunet
 

Sport

Olimpijski šahovski turnir u Indiji: Učesnik i velemajstor Inđić iz Stare Pazove

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 4. avgust 2022. • 00:00 •

Olimpijski šahovski turnir u Indiji: Učesnik i velemajstor Inđić iz Stare Pazove

Na polovini šahovskog olimpijskog turnira u Čenaju muška reprezentacija Srbije zauzima odlično 12. mesto u konkurenciji 188 selekcija, dok su šahistkinje posle jučerašnjeg maksimalnog poraza od Poljakinja pale na tabeli čak 20 mesta i sada su 35. Naš muški tim je po prosečnom rejtingu 23. ali je i igrom i plasmanom prilično nadmašio tu poziciju.

Pojedinačni učinak naših šahista je odličan. Čelni igrač, velemajstor Aleksandar Inđić iz Stare Pazove odigrao je 5 partija, osvojio 3 poena, koja još više dobijaju na značaju imajući u vidu da je u 3 partije vodio crne figure. Velimir Ivić je u 5 partija ostvario polovičan učinak. Robert Markuš, na trećoj tabli, igra beskompromisno – 4 pobede i poraz od Engleza Mekšejna. Na dve preostale table, najiskusniji u timu Ivan Ivanišević i Miloš Perunović osvojili su po 3 poena, s tim da je Perunović odigrao partiju manje, i jedini je bez poraza u obe naše selekcije.

Danas je na Olimpijadi slobodan dan, od sutra će uslediti nadmetanja posle kojih će svaka pobeda i te kako mnogo značiti, isto kao i poraz, jer u preostalih 5 kola malo je prilika da se nadoknadi prošušteno. Naši šahisti će se sastati sa Nemačkom koja ima za 70 poena bolji rejting i veoma ujednačen sastav.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena