Yunet
 

Sport

Prijem u opštini i pokloni za naše uspešne sportiste Aleksandru Havran i Đorđa Tešanovića

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 17. jun 2022. • 00:00 •

Prijem u opštini i pokloni za naše uspešne sportiste Aleksandru Havran i Đorđa Tešanovića

Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova organizovao je u petak, 17. juna svečani prijem za sportiste Aleksandru Havran, strelkinju Streljačke družine Jedinstvo i Đorđa Tešanovića, člana Karate kluba Front iz Stare Pazove.

Aleksandra Havran iz Stare Pazove, članica Streljačke družine Jedinstvo se već 6 godina bavi streljaštvom, dok je Đorđe Tešanović član Karate kluba Front iz Stare Pazove 18 godina.

Ovi uspešni mladi ljudi su i članovi reprezentacije Srbije, koji su u prethodnom periodu osvojili najsjajnija državna i evropska odličja, svako u svom sportu, o kojima su razgovorali i na svečanom prijemu kod predsednika Opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića.

-Prvo da se zahvalim na divnom poklonu i podršci koju nam Opština pruža. Osvojila treće mesto na evropskom prvenstvu u Hamaru sa mikspartnerom Markom Ivanovićem i drugo mesto sa Anjom Knežević i Anom Popović. Celo leto me očekuju takmičenja a u oktobru svetsko prvenstvo u Egiptu - rekla je sedamnaestogodišnja gimnazijalka, koja niže uspehe u gađanju vazdušnom i malokalibarskom puškom.

Đorđe Tešanović (22), student Policijske akademije je viceošampion sveta u karateu, kaže da je protekla sezona je bila veoma teška -Sa seniorskom ekipom sam u novembru osvojio drugo mesto na svetskom prvenstvu u Dubaiju, nakon čega je bilo još takmičenja, ali ono što bih izdvojio je Balkansko takmičenje u Beogradu prošlog meseca, gde sam osvojio treće mesto a već sledeće nedelje putujem u Alžir na Mediteranske igre.

Ogromna podrška koju im pruža lokalna samouprava im mnnogo znači a Opština će i u narednom periodu nastaviti sa pružanjem pomoći, ali i nagrađivanjem najuspešnijih, rekao je predsednik Đorđe Radinović.

-Zaista smo ponosni na ove sportiste i njihove vrhunske rezultate, kojima i našu opštinu predstavljaju u najlepšem svetlu. Mi jesmo privredno razvijena opština, i na privredi je najveći akcenat, ali upravo ekonomski jaka opština može da podrži i druge oblasti, kao što je naprimer sport. Trudimo se da razvijamo sport pre svega zbog dece i mladih, zbog njihovog života u kasnijem periodu, jer mislim da uglavnom sportisti postaju dobri ljudi, naviknuti na kolektiv i dobar su primer sredini, tako da moramo da vodimo računa o njima i sigurno ćemo i u narednom periodu nastaviti da ulažemo u ovu oblast a pogotovo da podržavamo ovako uspešne sportiste - naglasio je prvi čovek opštine.

Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova je Aleksandri Havran i Đorđu Tešanović uručio ručne satove a prigodne poklone su dobili i treneri Saša Iker i Ninko Vojnović, koji su takođe prisustovali prijemu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena