Yunet
 

Sport

Po prvi put u Staroj Pazovi održano takmičenje u Brazilskoj džiudžici

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 11. april 2022. • 00:00 •

Po prvi put u Staroj Pazovi održano takmičenje u Brazilskoj džiudžici

Po prvi put u staropazovačkoj opštini održano je Međunarodno takmičenje u Brazilskoj džiudžici - "Serbian gi & no gi challenge". Takmičenje je oragnizovao klub "Leg locker" iz Nove Pazove na čelu sa glavnim trenerom Momirom Ćućuzom uz podršku opštine Stara Pazova. Obzirom da se ovo prvi put održava u staropazovačkoj opštini, veliki je uspeh što su pored naše dece, bili takmičari i iz Hrvatske, Rumunije, Grčke, Albanije, Bosne i Hercegovine i Rusije. 380 učesnika priredilo je publici dan za pamćenje a čak su i devojčice su pokazale svoje umeće.

Trener Patriot BJJ kluba iz Beograda Đorđe Nešović istakao je da je Brazilska džiudžica izuzetno bitna za razvoj ličnosti jer deca kroz ovaj sport, pored savladavanja veštine, jačaju i na emotivnom i socijalnom planu. Prema njegovom mišljenju, Brazilska džiudžica bi trebalo da bude olimpijska disciplina i da jednog dana imamo svetske šampione.

Na kraju takmičenja dodeljena su tri pehara za timove. Prvo mesto osvojio je klub Gracie Barra, drugo mesto klub Secutor, dok je bronzu poneo klub Kimura. Plan je da se takmičenje u Brazilskoj dziudzici organizuje bar jednom godišnje i da učestvuje još više dece iz raznih zemalja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena