Yunet
 

Sport

Pola veka Šah kluba Omladinac iz Novih Banovaca

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 26. mart 2022. • 00:00 •

Pola veka Šah kluba Omladinac iz Novih Banovaca

U prisustvu ljubitelja šaha, saradnika i prijatelja Šah klub Omladinac iz Novih Banovaca obeležio je 5 decenija postojanja. Zahvalnice, plakete, pehari i nagrade pripali su najzaslužnijim za postojanje kluba i posle pola veka.

„Počeli smo davne 1972.godine „ naglasio je predsednik Gojko Marčetić, koji je uz Slavka Savića, bio jedan od osnivača kluba.

Prilikom obeležavanja 50 godina novobanovačkog šah kluba, proteklih dana održan je i šahovski turnir na kome je učestvovalo 27 šahista iz više kategorija. Milan Mitić, šahista iz Pirota pobednik je jubilarnog turnira.

Šah klub Omladinac baštini dugu tradiciju uspešnih šahista, koji su se takmičili od najnižeg ranga do Prve lige. Trenutno su devojke te koje blistaju u Prvoj ligi. Deo ženske omladinske ekipe je i četrnaestogodišnja Mila Radenković iz Batajnice, koja će uskoro da brani titulu na Prvenstvu Srbije.

Članovi šahovskog kluba Omladinac ovom prilikom pozvali su sve zainteresovane, a posebno mlade da se priključe školi šaha i klubu i upoznaju sa ovom sportskom igrom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad