Yunet
 

Privreda

Svečano otvoren pogon nemačke kompanije MTU u Novoj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 7. oktobar 2022. • 00:00 •

Svečano otvoren pogon nemačke kompanije MTU u Novoj Pazovi

U Novoj Pazovi zvanično je otvoren ogranak nemačke kompanije za remont aviomotora - MTU. Svečanom otvaranju prisustvovao je ceo državni vrh, od predsednika Aleksandra Vučića do Ministarke privrede, ali i predstavnika menadžmenta MTU-a, zatim ambasadorka Nemačke u Srbiji, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i brojni srpski i nemački mediji.

Platu veću i do tri puta od prosečne i uslove rada kao u svim ograncima MTU grupacije, najavili su zvaničnici pre tri godine, prilikom polaganja kamena temeljca za novu fabriku. MTU otvara vrata povratku naše zemlje u mrežu evropske i svetske avio-industrije. U prvoj fazi, do kraja sledeće godine, biće zaposleno više od 500 ljudi, a ukupno je planirano do 2.000 radnih mesta za stručnjake iz te visokotehnološke industrije.

Predsednik Aleksandar Vučić je na svečanosti povodom otvaranja rekao da je ovo važan signal za Srbiju kao i da je ponosan na investicije i izgrađene pristupne saobraćajnice u opštini Stara Pazova.

Podsetio je i da je Srbija uložila 14,6 miliona evra i da će joj se sve to dvostruko vratiti. Direktor MTU-a Rajner Beker rekao je da je ovo veliki trenutak i da je u pitanju najmodernije postrojenje za popravku avio-motora u čitavoj Evropi.

Prisutnima se obratila i nemačka ambasadorka Anke Konrad. Zahvalila je nemačkoj vladi na podršci i istakla da su investicije važan deo nemačko-srpske saradnje.

Član Izvršnog odbora Mihel Švajb zahvalio je na dobrodošlici koju su dobili kada su doneli odluku da dođu u Srbiju i Novu Pazovu.

Kompanija MTU ostvarila je izuzetne odnose sa lokalnom zajednicom što će se pokazati i kroz saradnju sa Tehničkom školom u Staroj Pazovi kroz procese dualnog obrazovanja, gde će đaci ove škole odmah dobiti posao u ovoj velikoj kompaniji. Kompanija ulaže znatna sredstva i u kabinete i radionice za praktičnu nastavu ove škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad