Yunet
 

Privreda

Koliko je pijaca poskupela?

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 7. april 2022. • 00:00 •

Koliko je pijaca poskupela?

Ovaj pijačni četvrtak u Staroj Pazovi, iako kišovit, ipak je privukao mnogo kupaca. U poslednje vreme svedoci smo poskupljenja određenih namirnica pa samim tim ni na pijaci nije mnogo drugačija slika nego u marketima.

Skoro sve je poskupelo za 10 do 30 posto, sve je manje kesa u rukama sugrađana a o potrebama više niko i ne priča.

Cene voća i povrća uglavnom su slične kao u prodavnicama i nisu se drastično menjale, mada sugrađani tvrde da su poskupljenja drastičnije u marketima nego na pijaci.

Salate i povrće poskupeli su od 20 do 50 dinara, suhomesnate i mlečne proizvode, zbog održavanja stoke, takođe nije zaobišlo poskupljenje. Cena sireva je u proseku veća za 50 dinara pokilogramu, dok je mleko na tezgama poskupilo u poslednjih nekoliko nedelja sa 80 na 100 dinara.

S obzirom na to da je sledeće nedelje katolički Uskrs, domaća jaja su prva stavka na svačijem spisku. Međutim, ove godine se uzimaju znatno manje količine. Guščija jaja koštaju 120, a pred sam Uskrs dostižu i 200 dinara. Cene kokošijih jaja se kreću od 14, 15, 17, pa do 25 dinara. Prošle godine su bila znatno jeftinija.

Neki se vode parolom da zdrava hrana nema cenu, dok drugi polako smanjuju svoje budžete, bar kada je kupovina na pijaci u pitanju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena