Yunet
 

Poljoprivreda

Prošla godina bila uspešna za pčelare: Meda ima, ali i mladih pčelara

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 5. februar 2024. • 00:00 •

Prošla godina bila uspešna za pčelare: Meda ima, ali i mladih pčelara

Opštinsko udruženje pčelara Jedinstvo Stara Pazova broji oko 40 aktivnih članova a prošlu godinu ocenjuju kako veoma uspešnu po proizvodnji meda, ali i po novim, mlađim članovima, čulo se između ostalog sinoć na godišnjoj skupštini.

Raduje činjenica da se mladi ljudi interesuju za ovu granu poljoprivrede, koja je jako važna u celom lancu proizvodnje hrane i upravo zbog toga jedan od ciljeva za ovu godinu jeste promocija pčelarstva u lokalnoj zajednici, zatim poboljšanje zaštite zdravlja pčela, stručna edukacija članova i povećanje njihovog broja.

U saradnji sa lokalnom samoupravom, ali i sa ostalim institucijama i udruženjima takođe je u planu je pošumljavanje sa medonosnim drvećem. Izveštaj o radu u prethodnoj i plan rada za ovu godinu, koje je podneo predsednik Ljubiša Šandar usvojeni su jednoglasno. Takođe su usvjeni i finansijski izveštaji za 2022. i 2023. godinu.

Dugogodišnji pčelar iz Golubinaca Slobodan Ivančević je ovom prilikom održao predavanje o tehnologiji proizvodnje meda u susret klimatskim promenama kojima se treba prilagoditi kako bi se opstalo sa akcentom na to, da treba poštovati prirodnu tehnologiju samih pčela a do kraja marta u najavi je još nekoliko stručnih predavanja.

Udruženje pčelara ima dobru saradnju i podršku Opštine Stara Pazova i predsednika Đorđa Radinovića, koji je podržao i ovaj skup.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena