Yunet
 

Politika

Zasedao lokalni parlament: Usvojen program podrške poljoprivredi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 15. mart 2024. • 00:00 •

Zasedao lokalni parlament: Usvojen program podrške poljoprivredi

Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova su na 40. sednici u aktuelnom sazivu dali saglasnost Upravnom odboru Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ za raspisivanje konkursa za izbor direktora s obzirom na to, da ističe mandat sadašnje direktorke koja je u statusu vršioca dužnosti. Takođe je većinom glasova imenovan i novi Upravni odbor PU „Poletarac“ za naredne 4 godine i usvojena je informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti Javnih preduzeća u 2023. godini. Zeleno svetlo je dobilo i Rešenje o pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu parcele za potrebe produžetka Krajiške ulice u Staroj Pazovi, Izveštaj o radu Opštinskog veća, izmena člana Opštinske izborne komisije, početno likvidacioni izveštaj Opštinske stambene agencije koja je u postupku likvidacije i Program programa podrške poljoprivredi i politike ruralnog razvoja koje je sačinilo Odeljenje za poljoprivredu. Za pomoć poljoprivrednicima na teritoriji opštine Stara Pazova pri nabavci opreme iz lokalnog budžeta je opredeljeno 15 miliona dinara, što je za 5 miliona više nego lane.

„Maksimalan iznos je takođe povećan i iznosiće 150.000 dinara po korisniku u sektoru ratarstva, stočarstva i voćarstva a u pčelarstvu maksimalan iznos podsticaja će biti 80.000 dinara“, rekao je Miroslav Zdelar iz Odeljenja za poljoprivredu.

Konkursi će biti raspisani u skorije vreme a potencijalni korisnici su samo registrovana poljoprivredna gazdinstva koja imaju svu potrebnu dokumentaciju iz platforme e-agrar i zato iz lokalnog odeljenja za poljoprivredu napominju da su otvoreni za svaku vrstu pomoći i saveta.

Pred odbornicima je bio i obiman Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Stara Pazova u 2023. godini, u kome se navodi da je bilo ukupno 127 saobraćajnih nezgoda, 4 poginula lica, 10 sa teškim telesnim povredama i 98 sa lakšim povredama i iz toga se vidi pobljšanje bezbednosti u odnosu na 2022. godinu kada je bilo 152 nezgode i 6 poginulih.

Sednicom kojoj je prisustvovalo 42 od 53, predsedavala je predsednica SO Nataša Eror, a ovog puta nije bilo odborničkih pitanja i odgovora.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena