Yunet
 

Politika

Sutra zaseda lokalni parlament

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 14. mart 2024. • 00:00 •

Sutra zaseda lokalni parlament

Sednica Skupštine opštine Stara Pazova, 40. po redu u aktuelnom sazivu održaće se sutra u Skupštinskoj sali „Bele zgrade“ u Staroj Pazovi sa početkom u 10 časova.

Pred odbornicima će se naći Rešenje o davanju saglasnosti za raspisivanje konkursa za izbor direktora Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ budući da isitiče mandat sadašnje direktorke koja je u statusu vršioca dužnosti. Biće imenovan i novi Upravni odbor PU „Poletarac“ za naredne 4 godine.

Lokalni parlament će razmatrati Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti Javnih preduzeća u 2023. godini. Takođe, razmatraće se Rešenje o pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu parcele za potrebe produžetka Krajiške ulice u Staroj Pazovi.

Odbornici će razmatrati Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Stara Pazova po kome je u 2023. godini bilo ukupno 127 saobraćajnih nezgoda, 4 poginula lica, 10 sa teškim telesnim povredama i 98 sa lakšim povredama. U prošloj godini vidi se pobljšanje bezbednosti u odnosu na 2022. godinu kada je bilo 152 nezgode, 6 poginulih, 33 teško povređenih i 139 lakše povređenih.

Dopunom dnevnog reda, u program rada sutrašnjeg lokalnog parlamenta predlaže se i Izveštaj o radu Opštinskog veća, razmatranje početnog likvidacionog izveštaja Opštinske stambene agencije i Program programa podrške poljoprivredi. Takođe, biće i predlog Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Opštinske izborne komisije opštine Stara Pazova u stalnom sastavu.

Kao poslednja tačka dnevnog reda predviđeni su odbornička pitanja i odgovori.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena