Yunet
 

Politika

POKRET SOCIJALISTA STARE PAZOVE: "Oluje" se nikad više neće ponoviti našem narodu

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 4. avgust 2022. • 00:00 •

POKRET SOCIJALISTA STARE PAZOVE:

Povodom godišnjice obeležavanja progona Srba iz Hrvatske, Opštinski odbor Pokreta socijalista u Staroj Pazovi izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti:

"Opštinski odbor Pokreta Socijalista Stara Pazova seća se pogroma Srba u Dalmaciji, Liki, Kordunu, Baniji i Slavoniji u okviru akcije „Oluja“ koju su na današnji dan 1995. Godine počinile hrvatske vojne i policijske snage u sadejstvu sa oficirima američke vojske.

Reč je o jednom od najmasovnijih zločina etničkog čišćenja u Evropi nakon drugog svetskog rata u okviru koga je sa vekovnog staništa proterano preko 250.000 Srba, pobijeno je njih više hiljada a spaljeno je preko 20.000 kuća dok su sve ostale opljačkane i razorene.

I za ove zločine gotovo niko nije kažnjen jer srpska suza nema roditelja. Ne smemo prestati da tražimo pravdu za pobijene, proterane i opljačkane Srbe. I upravo zbog njih i njihove pravde smo zagledani u budućnost u kojoj se našem narodu više nikakva “Oluja” neće ponoviti ma gde da on živeo. Gnušamo se svakom podsmevanju žrtvama ovog zločina i njegovo slavljenje kao nekakvog praznika u Hrvatskoj.

Sećamo se kako je više hiljada ljudi tih dana upravo došlo u naš kraj gde su pronašli budući dom i novi zavičaj svojoj deci. Danas su to punopravni građani sa kojima živimo u slozi i ljubavi, delimo dobro i zlo i koji su doprineli i doprinose razvoju naše opštine"- navoi se u saopštenju koje je potpisala Rada Žugić, predsednica OO PS Stara Pazova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena