Yunet
 

Politika

Saopštenje Opštinskog odbora Pokteta socijalista povodom Dana borca i Dana ustanka protiv fašizma u Srbiji

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 4. jul 2022. • 00:00 •

Saopštenje Opštinskog odbora Pokteta socijalista povodom Dana borca i Dana ustanka protiv fašizma u Srbiji

Pokret socijalista opštine Stara Pazova uputio je saopštenje vezano za godišnjice Dana borca 04. Jula i Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma 07. Jula. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Pokret socijalista opštine Stara Pazova podseća sugrađane da je na današnji dan, pre 81 godine, naš narod odlučio da podigne ustanak protiv fašističkog okupatora.

Ponosni smo što spadamo u narode koji su se beskompromisno suprostavili tada najvećoj i najagresivnijoj vojnoj sili koju je svet video. Iako nekadašnji Dan borca 04. jul i Dan ustanka 07. jul nisu više formalni praznici, u našem kolektivnom sećanju će ostati upisani zlatnim slovima kao dokaz da smo uz saveznike bili glavni borci protiv fašizma u ovom delu Evrope i da duh antifašizma ostaje zauvek u našem društvu. Zahvaljujući tome, kao i Crvenoj armiji bratske Rusije, našoj zemlji je doneta sloboda koju moramo ljubomorno čuvati.

Ovi datumi i ovi događaji treba da nas puče da nije važna sila kojoj se suprotstavljamo, već svetinja koju branimo. I u ovim danima neka je večna slava našim precima koji su dali živote u borbi protiv fašista" - navodi se u saopštenju koje je stiglo u našu redakciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena