Yunet
 

Politika

Pokret socijalista Stara Pazova povodom godišnjice NATO agresije

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 24. mart 2022. • 00:00 •

Pokret socijalista Stara Pazova povodom godišnjice NATO agresije

Opštinski odbor Pokreta socijalista Stara Pazova na današnji dan podseća lokalnu javnost na 24. mart 1999. godine kada je vojno nadmoćni NATO savez napao jednu suverenu i slobodnu zemlju.

U tom varvarskom činu, za 78 dana agresije, poginulo je preko 2000 civila, oko 12000 ranjeno a pričinjena je materijalna šteta u vrednosti od preko 100 milijardi dolara.

O svireposti te akcije govori i činjenica da su prvi put u Evropi nakon drugog svetskog rata primenjena ubojita sredstva zabranjena Ženevskom konvencijom: kasetne bombe od kojih su najviše stradali civili i bombe sa osiromašenim uranijumom koji je od tada udvostručio broj obolelih od kancera.

I danas kada su sukobi daleko od naše zemlje, na tlu dva bratska slovenska naroda, Opštinski odbor Pokreta socijalista Stara Pazova osuđuje antirusku histeriju, zabranjivanje ruskih medija, umetnika, pisaca, izbacivanje sportista sa takmičenja. I to je najizraženije upravo u zemljama koje su nas besramno napale pre 23 godine.

Opštinski odbor Pokreta socijalista čvrsto podržava spoljnu politiku Vlade po kojoj poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali nećemo uvoditi sankcije Rusiji, niti učestvovati u rusofobnoj kampanji i histeriji.

I kao i svakog 24. marta, i ove godine pamtimo građane naše opštine- Krsta Muminovića, Dušana Ivančevića, Zdenka Bzovskog, Branimira Krnjajića, Vladimira Kovača i Dragana Repije koji su svoje živote darovali slobodi otadžbine te 1999. godine. Da se nikad ne zaboravi!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena