Yunet
 

Kultura

Tri amateske predstave iz staropazovačke opštine na sremskoj smotri u Beočinu

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 17. april 2024. • 00:00 •

Tri amateske predstave iz staropazovačke opštine na sremskoj smotri u Beočinu

Smotra amaterskih pozorišta Srema, 47. po redu, održaće se od 17. do 24. aprila u Kulturnom centru opštine Beočin, a i ove godine publika će moći da uživa u brojnim amaterskim pozorišnim ostvarenjima koji u Beočin dolaze iz gotovo svih sremskih opština.

Svečano otvaranje festivala je večeras u 20.00 časova, kada će publika moći da pogleda najnoviju predtstavu "Podanik" Amaterskog pozorišta KUD "Brile" iz Beočina. U petak 19. aprila Amatersko dramsko pozorište "Pepo Krsto" iz Surduka izvešće predstavu "A ko ovde umire" po tekstu Vjekoslava Dominija, u režiji Dušana Radojčića.

U utorak 23. aprila u 18.00 časova "Malo školsko pozorje" Gimnazije "Branko Radičević" iz Stare Pazove izvešće predstavu "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti", po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Sofije Milošević.

Od 20.30 Amatersko pozorište "Mirko Tatalović Ćira" iz Nove Pazove izvešće predstavu "Čuješ li, majko, vapaj moj?" po tekstu Vojislava Savića, u režiji Aleksandera Baka.

Selektor "Smotre", književnik i pozorišni i TV reditelj Milan Belegišanin, proglasiće najuspešnija ostvarenja i dodeliti nagrade i priznanja ovogodišnjeg festivala ametrskih pozorišta Srema, u sredu 24. aprila.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena