Yunet
 

Kultura

Kvartet 4 i po kontrabasa nastupao u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 18. mart 2024. • 00:00 •

Kvartet 4 i po kontrabasa nastupao u Staroj Pazovi

U Holu pozorišne sale u Staroj Pazovi održan je još jedan koncert klasične muzike na kom je nastupao kvartet kontrabasa "Četiri i po ko trabasa" . Jutros mi je ruža, Mali malist, Intimno pismo iz Judejske pustinje, Bessame mucho, Pink panter, samo su neka od dela koje je ovaj kvartet izvodio pred punom salom ljubitelja klasične muzike. Kvartet je osnovan na ideju Slobodana Gerića, profesora Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i jednog od osnivača Međunarodnog festivala kontrabasista Bassomanija. Kvartet je već imao niz izuzetno zapaženih koncerata u poslednjih pet godina promovišući vrhunsko muziciranje u ovom nesvakidašnjem ansamblu. Pored osnivača kvarteta Slobodana Gerića u kvartetu nastupaju i Zoran Marković profesor Muzičke akademije u Ljubljani, Ljubinko Lazić profesor Akademije umetnosti u Nišu, Fahrudin Stroil profesor Muzičke akademije u Sarajevu, a sa kvartetom su nastupali i neki od najboljih svetskih kontrabasista Petru Iuga, Rik Stotijn.

Pored različitih originalni kompozicija kvartet kontrabasa izvodi i dela srpskih kompozitora koji su upravo napisali svoja nova dela inspirisan ovim kvartetom.

Koncert u Staroj Pazovi jedan je u nizu koncerata u okviru martovski turneje u Beogradu, Banjaluci, Mostaru, Sarajevu i Novom Sadu.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena