Yunet
 

Kultura

Umetnički ansambl „Stanislav Binički“ nastupio u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 15. mart 2024. • 00:00 •

Umetnički ansambl „Stanislav Binički“ nastupio u Staroj Pazovi

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ nastupio je u Staroj Pazovi u Pozorišnoj sali. „Na balu u Staroj Pazovi“ muzički je spektakl na kom su se izvodile muzičke lepote i žanrovi valcera uvertira, marševa i dueta u delima čuvenih velikana i kompozitora svetske muzičke istorije. Koncert je ukrasila i operska solistkinja Zorica Belić iz Novog Sada kao Željko Andrić bariton i direktor opere pri Novom Sadu, koji su se publici predstavili i kroz nekoliko ljubavnih dueta baritona i soprana. Koncert je vodio maestro Dejan Savić.

Umetnički ansambl "Stanislav Binički" je ustanova koja je glavni nosilac muzičkog života i jedini ansambl na ovim prostorima sa širokom programskom lepezom izvođačkih mogućnosti, i koja na dostojan način afirmiše i reprezentuje Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije široj javnosti.

U sastavu Ansambla nalaze se Simfonijski orkestar, Mali zabavni orkestar i Mešoviti hor.Ostvarujući bogatu saradnju sa najeminentnijim umetnicima iz zemlje i inostranstva, Ansambl je gostovao u Belgiji, Švajcarskoj, Austriji, Bugarskoj, Čehoslovačkoj, Poljskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumuniji, Nemačkoj i Rusiji, gde je imao više od 80 koncerata.Ansambl je proputovao desetine hiljada kilometara i izveo oko 7.500 raznovrsnih muzičkih programa pred više od 5.000.000 posetilaca, prenoseći slavu srpskog muzičkog blaga širom naše i većine evropskih država.

Organizator koncerta je opština Stara Pazova i Centar za kulturu.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena