Yunet
 

Kultura

Nenad Milkić predstavio svoje romane u Novoj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 15. mart 2024. • 00:00 •

Nenad Milkić predstavio svoje romane u Novoj Pazovi

U čitaonici biblioteke u Novoj Pazovi sinoć je održano književno veče, publici se sa svojih 7 romana prestavio Nenad Milkić diplomirani pravnik iz Malog Zvornika. Nenad je prvi put svoja dela predstavio u Novoj Pazovi, a naglasak njegovih dela bilo je na romanima Kosti i Kolona koji se bave stradanjem Srba. Književno veče upotpunila je pevačka grupa KUD Ćirilo i Metodije sa Busija i Snežana Tišma koja je na početku večeri otpevala himnu Krajine.

Milkićevi romani sa antiratnim porukama izazvali su veliko intreseovanje ljubitelja ovih dela pa su na promociju došli i zainteresovani iz Stare Pazove, Starih i Novih Banovaca, Belegiša, Vojke, ali i iz Zemuna i Beograda.Pored autora o romanima su govorili Jovana Lazović i Borislav Kosanović, a moderator večeri bila je Ljiljana Sekimić.

Nenad Milkić rođen je prvog februara 1985. godine u Loznici, detinjstvo je proveo u Banji Koviljači, zaljubljenik je u šah, istoriju i staroslovensku mitologiju. Član je udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja Književnika Srbije i u udruženja Mensa. Dobio je Puškinovu nagradu za „Vernost rečima i delima“ od strane Saveza pisaca Rusije, zahvalnicu Kopnene vojske Srbije za saradnju sa Komandom kopnene vojske, Orden Kosmetska zvezda 1 i Orden Kosmetska zvezda 2...

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena