Yunet
 

Kultura

Promocija knjige pesama Boška Stanisavljevića u Novoj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 1. mart 2024. • 00:00 •

Promocija knjige pesama Boška Stanisavljevića u Novoj Pazovi

U prelepom ambijentu Novopazovačke biblioteka održana je svečana promocija knjige “Glasovi kroz noć i jutro”, koja predstavlja literarne bisere autora Boška Stanisavljevića a koje je on pisao u periodu školskih i srednjoškolskih dana, davnih 60ih i 70ih godina.

Pomenuto delo čitaocima donosi jedinstvenu kombinaciju lirskih stihova, dubokih misli i emotivnih doživljaja. Stanisavljevićev poetski izraz oplemenjen je jednostavnošću, ali istovremeno nosi duboke slojeve značenja koji čitaoca podstiču na introspekciju. “Ono što je karakteristično za pesme, one nisu uređivane i doterivane, kada sam ih napisao u tom momentu, mogao sam samo posle prospavane noći da se vratim, da pogledam još jednom i da eventualno nešto ispravim. I više na njima ništa nije rađeno. Kada sam našao te rukopise, vratio sam se da vidim da li sam nešto ispravio, kako bih rastumačio šta sam ja to tih davnih godina mislio, šta sam želeo da kažem”, rekao je autor.

Ova zbirka već privlači pažnju čitalaca svojom poetskom snagom i dubinom izraza. Njen autor dodao je još jedno vredno delo u književni svet, a Novu Pazovu obogatio je važnim i lepim književnim događajem. Inače, o knjizi je govorio prof. dr Petar Đukić, vd direktora biblioteke Marija Vučković, kao i sam autor, koji je sav prihod od prodatih knjiga poklonio Novopazovačkoj biblioteci. Moderator večeri bila je Ljiljana Sekimić.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena